В ОПУ назвали умову для початку переговорів з Росією щодо Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОПУ назвали умову для початку переговорів з Росією щодо Криму

В ОПУ назвали умову для початку переговорів з Росією щодо Криму
Джерело:  online.ua

Україна готова обговорити майбутнє Криму з Кремлем, якщо Сили оборони дійдуть до кордону окупованого Росією півострова. З такою заявою виступив один з радників українського лідера Володимира Зеленського Андрій Сибіга.

Джерело:  Financial Times

У Зеленського не відкидають варіант перемовин з Росією щодо Криму

Якщо нам вдасться досягти наших стратегічних цілей на полі бою і коли ми будемо на адміністративному кордоні з Кримом, ми готові відкрити дипломатичну сторінку для обговорення цього питання... Це не означає, що ми виключаємо шлях звільнення (Криму) нашою армією.

Редакція видання звертає увагу на те, що слова Андрія Сибіги можна вважати "найбільш чіткою заявою про зацікавленість в переговорах з РФ" з квітня минулого року.

Ба більше, що важливо розуміти, слова Сибіги можуть заспокоїти Захід, частина якого вкрай скептично ставиться до того, що Україна може звільнити Крим військовим шляхом.

Ба більше, деякі партнери України досі бояться, що саме деокупація півострова може підштовхнути Путіна до початку ядерної війни.

Чому в ОПУ заговорили про перемовини з РФ

Досі глава держави Володимир Зеленський відкидав варіант мирних перемовин з Росією. Як стверджував президент, вони можливі лише після того, як армія РФ залишать всю територію України, включно з Кримом.

Журналісти звертають увагу на те, що Андрій Сибіга займається питаннями зовнішньої політики в Офісі президента.

Він пояснив, що український лідер і його помічники зараз говорять про Крим, оскільки ЗСУ близькі до початку контрнаступу.

Речник Володимира Зеленського не відповів на запити FT про коментарі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?