В ОПУ пояснили, що за великий договір про Україну хоче підписати Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОПУ пояснили, що за великий договір про Україну хоче підписати Зеленський

В ОПУ пояснили, що за великий договір про Україну хоче підписати Зеленський
Джерело:  LB.ua

Радник українського президента Андрій Єрмак розповів про наміри створити міжнародний договір, який підкреслить незалежний статус держави. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю посадовця для "Лівого берега".

За словами радника Володимира Зеленського, ця угоди може закріпити "на століття" статус України.

"У нас є ідея — зараз я говорю про це вперше, — яка тепер звучить у переговорах, щоб урегулювання ситуації завершилося підписанням масштабного міжнародного договору, в якому взяли б участь усі найбільші гравці — США, Велика Британія, Німеччина, Франція, Китай, які зафіксували б на роки, а ліпше на століття, наш суверенітет, територіальну цілісність", - підкреслив Єрмак.

Він додав, що українська сторона вже має досвід в узгодженні неефективних угод та гарантій, якими супроводжувалося здобуття незалежності. Елементом гарантій для країни повинні стати штаб-квартири міжнародних організацій.

Також радник Зеленського нагадав, що пошуки нових форматів врегулювання ситуації відбудуться, якщо "нормандський формат" остаточно продемонструє свою безпорадність.

Як повідомляв ONLINE.UA, в інтерв'ю Єрмак розповів, що ім'я бойовика Володимира Цемаха с самого початку було у списках на обмін. Українська сторона у свою чергу принципіально боролася за волю для Олега Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?