В ОПУ розкрили, скільки наштрафували за відсутність масок за тиждень
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОПУ розкрили, скільки наштрафували за відсутність масок за тиждень

В ОПУ розкрили, скільки наштрафували за відсутність масок за тиждень
Джерело:  online.ua

Під час наради в Офісі президента України, присвяченій боротьбі проти епідемії коронавірусу COVID-19, було озвучено кількість штрафів за порушення маскового режиму. Йдеться про поповнення державного бюджету загальною сумою у 465 тисяч гривень за останній тиждень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, упродовж 7 діб правоохоронні органи зареєстрували 14 тисяч протоколі.

"У Національній поліції України поінформували, що за тиждень було складено 14 тис. протоколів за порушення маскового режиму в публічних місцях. Всього до бюджету сплачено 465 тис. грн штрафів", - говориться у заяві пресслужбу адміністрації.

Нагадаємо, вже 19 листопада президент Володимир Зеленський затвердив підписом законопроєкт про зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню COVID-19.

Згідно з цим рішенням, у країні починає функціонувати система штрафів, які правоохоронці можуть виписувати на місці, без суду.

Нові штрафи передбачають стягнення із громадян 255 гривень за ігнорування маскового режиму в приміщеннях чи громадському транспорті. Хоча правоохоронці можуть оформлювати протокол про адміністративне порушення, стягується згадана сума традиційним для інших штрафів чином.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді ухвалили рішення щодо збільшення видатків Фонду боротьби проти коронавірусу COVID-19. Структура після перерозподілу окремих видатків державного бюджету отримає додатково 6 мільярдів гривень для втілення відповідних заходів.

За оприлюдненими даними, рішення підтримали під час позачергового засідання у понеділок, 14 грудня. Збільшення буквально пов’язане з економією державних бюджетних коштів, яку прогнозують на кінець 2020 року відповідно до окремих програм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?