В оточенні Зеленського вперше розповіли, як Трамп шантажував президента України
Категорія
Політика
Дата публікації

В оточенні Зеленського вперше розповіли, як Трамп шантажував президента України

В оточенні Зеленського вперше розповіли, як Трамп шантажував президента України
Джерело:  online.ua

Після того, як Дональд Трамп покинув пост президента США через поразку на виборах, оточення українського лідера Володимира Зеленського вирішилося на нове зізнання. Соратники президента України розповіли в деталях, як Трамп шантажував і погрожував Зеленському, вимагаючи почати розслідування відносно сина президента США Джо Байдена Гантера у справі Burisma. Як відомо, за цей скандал Трампу хотіли оголосити імпічмент, але голосування тоді провалив Сенат. Нові подробиці скандальної ситуації дізналися журналісти американського видання Washinghton Post, яким на умовах анонімності дали інтерв'ю люди з оточення Зеленського, передає ONLINE.UA.

Джерело нагадує, що політичний скандал між США і Україною, спровокований Трампом, виник в 2019 році, коли Володимир Зеленський став президентом. З перемогою на виборах його привітав Трамп по телефону. У телефонній розмові президент США нібито наполегливо рекомендував Зеленському почати розслідування діяльності Гантера Байдена в Україні. Як розповіли в оточенні Зеленського, до його розмови з Трампом відбулися переговори адвоката колишнього президента США Рудольфа Джуліані та Андрія Єрмака, який на той момент був помічником українського лідера. Відзначається, що Джуліані в наполегливому і загрозливому тоні вимагав у команди Зеленського відкрити корупційну справу проти сина Байдена, а також порадив президенту України "бути дуже обережним з людьми з його оточення, щоб не опинитися в біді".

Як кажуть соратники Зеленського, президент України відмовилися "грати в цю гру" і втручатися в справи іншої країни, що призвело до того, що тон американців на адресу України змінився. Джерело в оточенні Зеленського зазначає, що якби президент погодився на вимоги Трампа, то вибори в США в 2020 році "були б зовсім іншими".

Нагадаємо, соратник адвоката Дональда Трампа Лев Парнас вже підтверджував, що Трамп дійсно поставив Зеленському ультиматум з приводу розслідування справи стосовно сина Джо Байдена. Він погрожував, що жоден високопоставлений американський чиновник не прибуде на інавгурацію Зеленського і вся американська допомога Україні буде заморожена.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп залишився без адвокатів за тиждень до імпічменту. Його відмовилися захищати п'ятеро юристів, так як колишній президент США вимагав використовувати в судовому процесі факти про "фальсифікації" на президентських виборах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?