В ОВА заявили про проблеми із поверненням до планових відключень світла на Київщині
Категорія
Україна
Дата публікації

В ОВА заявили про проблеми із поверненням до планових відключень світла на Київщині

В ОВА заявили про проблеми із поверненням до планових відключень світла на Київщині
Джерело:  online.ua

За словами керівника Київської ОВА Олексія Кулеби, наразі регіон не може повернутись до планових відключень електроенергії. Третина будинків на Київщині перебувають в режимі постійних відключень світла.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Чому на Київщині поки не можуть запровадити планові відключення світла 

Київська область дуже сильно постраждала від ракетних обстрілів. В нас серйозна нестача електроенергії в мережі. Це призводить до того, щоми не можемо поки, на жаль, вийти на планові відключення. Тобто зараз в області діють екстрені відключення електроенергії, - зазначив Кулеба.

За його словами, через дефіцит електроенергії у багатьох будинках виникають проблеми із опаленням.

Зокрема, на Київщині, за оцінками Кулеби, понад 2,5 тис таких будинків, підключених до центральної системи теплопостачання.

Ми працюємо з обленерго і ДТЕК, щоб зробити більш справедливим розподілення електроенергії по області. Виокремлюємо об'єкти критичної інфраструктури, живимо їх поштучно. Це дозволяє звільнити певну частину електрики для побутових споживачів і розподіляти її більш справедливим чином, - підкреслив Кулеба.

Керівник ОВА зазначив, що дефіцит електроенергії на Київщині стабільно складає не менше 30%.

Наразі ми маємо лише 70% від потрібних потужностей. Це призводить до того, що більше третини області побутових споживачів в нас знаходяться в постійному виключенні електроенергії, - пояснив Кулеба.

Він додав, що було створено робочу групу, яка працює над локальними місцями, де немає більш як 15 годин електроенергії, аби оперативно реагувати сприяти у виправленні таких ситуацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?