В ПАРЄ пригрозили жорстко покарати депутата за демонстрацію прапора України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ПАРЄ пригрозили жорстко покарати депутата за демонстрацію прапора України

В ПАРЄ пригрозили жорстко покарати депутата за демонстрацію прапора України
Джерело:  online.ua

20 квітня під час засідання Парламентської асамблеї Ради Європи розгорівся конфлікт між українським народним обранцем Олексієм Гончаренком та очільником ПАРЄ Ріком Дамсом через демонстрацію українського прапора та нагадування про війну на Донбасі.

Джерело: "ЄП"

Скандал в ПАРЄ через демонстрацію прапора України

Конфлікт між політиками спалахнув під час обговорення доповіді "Бачення асамблеї щодо стратегічних пріоритетів Ради Європи".

Український нардеп Олексій Гончаренко, який отримав право голосу першим, поскаржився, що в документі відсутні згадки про збройні конфлікти між державами-членами РЄ. Після цього між ним та очільником ПАРЄ почала суперечка.

– У звіті немає ані слова про територіальну цілісність, про суверенітет країн-членів, про мирне вирішення конфліктів, хоча у Європі тривають війни. Мені здається, що багато з нас про це забули. Я і взяв з собою цей прапор, погляньте на нього, – закликав Гончаренко.

– Пане Гончаренко, це не дозволено в асамблеї! – заперечив Рік Дамс.

– А в чому проблема? Це наш національний прапор, від військового, який воював за свободу та незалежність нашої держави і загинув, – відповів йому український депутат.

– Це не дозволено жодній країні, – повторив глава ПАРЄ.

Політики деякий час поговорили одночасно, перебиваючи один одного, Дамс декілька разів просив Гончаренка замовчати, вимкнув його мікрофон, а потім – висунув вимогу, щоби Гончаренко вийшов з залу.

Окрім того, Рік Дамс, не приховуючи роздратованості, пообіцяв жорстко покарати українського народного обранця у регламентному комітеті.

"Це не вперше, коли ви, пане Гончаренко, зловживаєте правом слова... Це востаннє під час мого президентства, коли ви це робите. Я буду надзвичайно жорстким", - поскаржився очільник ПАРЄ.

Що важливо розуміти, регламент ПАРЄ не містить жодних заборон на демонстрацію національної символіки чи інших речей. Окрім того, раніше подібні дії, у тому числі з боку Гончаренка, не викликали жорсткої реакції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?