В ПАРЄ схвалили проект резолюції, що веде до повернення делегації РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В ПАРЄ схвалили проект резолюції, що веде до повернення делегації РФ

В ПАРЄ схвалили проект резолюції, що веде до повернення делегації РФ
Джерело:  online.ua

Очільник делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що Регламентний комітет Парламентської асамблеї Ради Європи 3 червня схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій, передає ONLINE.UA.

"Регламентний комітет ухвалив проект резолюції, яка може змінити правила ПАРЄ. Голосування 24 червня на сесії Асамблеї. Це поганий варіант, який ускладнює санкційну процедуру, але повністю її не ліквідує, як того вимагали росіяни", - написав Ар'єв.

За словами українського дипломата, навіть якщо резолюцію проголосують, то можливість запровадити санкцій в урізаному варіанті залишиться. Ар'єв додав, що українська делегація була проти затвердження цієї резолюції.

"Українська сторона протягом наступних трьох тижнів працюватиме над тим, щоб переконати Асамблею не ухвалювати цю резолюцію, адже це призведе до повернення російської делегації до роботи в асамблеї", - наголосив дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в Україні нарешті відреагували на рішення  Комітету міністрів Ради Європи, яке є сприятливим для повернення російської делегації у ПАРЄ. Так, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав його суперечливим та ганебним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?