В Пентагоні порівняли еффективність ведення війни ЗСУ та кремлівськими окупантами
Категорія
Україна
Дата публікації

В Пентагоні порівняли еффективність ведення війни ЗСУ та кремлівськими окупантами

В Пентагоні порівняли еффективність ведення війни ЗСУ та кремлівськими окупантами
Джерело:  online.ua

Голова об’єднаного комітету начальників штабів армії США Марк Міллі відзначив особливі навички українських артилерійських підрозділів, які відіграють ключову роль у знищенні кремлівської загарбницької армії на українській землі.

Джерело: "Укрінформ"

ЗСУ набагато ефективніші за кремлівських окупантів 

Я скажу так: українська артилерія, навички українських артилерійських підрозділів є дуже-дуже добрими, - зазначив Міллі.

За словами генерала, ЗСУ досягли серйозного ефекту на полі бою з використанням гаубиць M777, які надали США разом із союзниками.

І ми очікуємо, що українці так само опанують системи HIMARS, - зазначив високопосадовець з Пентагону.

Генерал зауважив, що хоч в кремлівської окупаційної армії зберігається значна перевага за кількістю артилерійських систем, окупанти використовують її для масованих ударів по населених пунктах та цивільній інфраструктурі.

Росіяни вдаються до хаотичного вогню, який не завжди досягає ефекту у військовому плані, - вказує Міллі.

Американський генерал висловив переконання, що ЗСУ використовують артилерію набагато професійніше: "Українці ведуть бої в дуже ефективний спосіб – як щодо застосування тактики, так і ведення вогню, а також маневрів".

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Зокрема, за інформацією розвідки Великої Британії, підрозділи кремлівської окупаційної армії на сході України діють все більш роз'єднаними і сильно недоукомплектованими угрупованнями.

Деякі російські батальйонні тактичні групи, зазвичай налічують від 600 до 800 чоловік, змогли зібрати всього 30 солдатів.

У відомстві додали, що протистояння ЗСУ та російської армії, які воюють в оспорюваних містах, бойові дії на лінії фронту, ймовірно, все більше зводяться до невеликих груп військ, що діють, як правило, в пішому порядку.

Деякі сильні сторони Росії, такі як перевага в кількості танків, стають менш значущими в таких умовах. Ймовірно, це сприяє збереженню повільних темпів просування, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

При цьому в британській розвідці припустили, що всі основні мости через річку Сіверський Донець, які пов'язують місто Сєвєродонецьк з утримуваною Україною територією, зруйновані.

Україні, ймовірно, вдалося вивести значну частину своїх бойових підрозділів, які спочатку утримували місто. Ситуація залишається вкрай складною для українських військ і цивільного населення, що залишилися на схід від річки, - зазначають у британській розвідці.

У відомстві заявили, що російським окупантам тепер швидше за все доведеться або організувати спірну переправу через річку, або наступати на своїх застопорених флангах, щоб перетворити тактичний виграш в оперативну перевагу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?