Посольство США розповіло про плани Байдена щодо Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Посольство США розповіло про плани Байдена щодо Зеленського

Посольство США розповіло про плани Байдена щодо Зеленського
Джерело:  online.ua

Посольство Сполучених штатів Америки звертає увагу українців та міжнародної спільноти про те, що телефонні переговори президентів США та України Джо Байдена і Володимира Зеленського обов’язково відбудеться "без жодних передумов". З такою гучною заявою виступив речник посольства Деніел Лангенкемп, передає ONLINE.UA з посилання на "ЄП".

"Цей дзвінок відбудеться. Ми переконані в цьому", - зазначив дипломат.

Він також звернув увагу на те, що президент Байден взяв на себе низку зобов’язань щодо міжнародної співпраці, і у тому числі є "відданим другом України".

"Примітно, що нинішня адміністрація США приділяє Україні багато уваги... Держсекретар Блінкен провів переговори з міністром Кулебою 1 лютого, майже відразу після свого призначення. Міністр оборони Таран спілкувався зі своїм американським колегою Остіном 19 лютого. Кілька інших високопосадовців також вже контактували або мають заплановані переговори", - заявили у посольстві, нагадавши також про заяви Білого дому та Держдепу про підтримку України на річницю протиправної анексії Криму, а також про надання Україні траншу безпекової допомоги у березні.

Також дипломат відповів, чи є якісь умови телефонної розмови між Джо Байденом та Володимиром Зеленським.

"Україна для нас – партнер, а у відносинах з партнерами ми не висуваємо вимог і не маємо жодних передумов для ведення діалогу. Але ми натхненні тим, як Зеленський у останні тижні вдається до потужних дій проти недоброчесних інтересів, які досі тягнуть Україну донизу", - наголосили представники посольства.

За словами речника, причиною затримки є те, що "президент Байден зараз дуже сконцентрований на внутрішньоамериканських викликах, включаючи пандемію".

"Але розмова відбудеться, ми переконані", - вважає дипломат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба нарешті прокоментував редакційну колонку  Washington Post про те, що команда американського лідера США Джо Байдена відкладає його телефонні перемовини з главою держави Володимиром Зеленським, очікуючи на активні дії з боку ОП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?