В Раді нарешті відповіли, що буде із пільгами для військових
Категорія
Україна
Дата публікації

В Раді нарешті відповіли, що буде із пільгами для військових

В Раді нарешті відповіли, що буде із пільгами для військових
Джерело:  Hromadske

Народна депутатка від "Слуги народу" і голова комітету Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова заявила, що зміни пільгової системи для учасників бойових дій не передбачають жодних скасувань будь-яких пільг військовим, зокрема і контрактникам.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Громадське".

За її словами, в Раді говорили про опрацювання контракту, який мав би для Збройних сил містити потужний комплекс соціального пакета. Третьякова каже, що є ініціатива розділити системи пільг: зробити окрему для військових ЗСУ, а іншу – для учасників "військових угруповань цивільної служби".

"Хто належить до "угрупувань цивільної служби"? Сюди потрапляють  рятувальники, які тимчасово виїжджають у прифронтові райони для розмінування, митники, які стоять на КПВВ, прокурори, які їздять у зону конфлікту.Учасник бойових сил – це таке формулювання, до яких ми відносимо виключно Збройні сили, до яких ми ще маємо віднести на наступних двох пленарних тижнях добровольців, які у 2014 році закрили наш кордон замість армії, яка була не в змозі на той час сформуватися і закрити кордон", - пояснила вона Третьякова.

Вона також зазначила, що загалом у реєстрі учасників бойових дій зараз понад 370 тисяч людей, з них 250 тисяч військових, а інші – представники угрупувань цивільної служби, яких можуть позбавити статусу УБД.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський в День захисника України відвідав зону ООС на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?