В Раді розглянуть законопроєкт про неприпустимість перемоги РФ над нацизмом у Другій світовій
Категорія
Україна
Дата публікації

В Раді розглянуть законопроєкт про неприпустимість перемоги РФ над нацизмом у Другій світовій

В Раді розглянуть законопроєкт про неприпустимість перемоги РФ над нацизмом у Другій світовій
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №7343 про неприпустимість присвоєння Російською Федерацією перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Джерело: сайт ВР

Про що йдеться у запропонованому законопроєкті 

Згідно з пояснювальною запискою, прийняття постанови обумовлюється необхідністю засвідчити на державному рівні внесок українського народу у спільну перемогу військ антигітлерівської коаліції над нацизмом та надати політичну оцінку системним практикам знецінення, перекручення та маніпулювання Росією моральним спадком учасників Другої світової війни та перемоги над нацизмом.

Проектом постанови пропонується схвалити заяву Верховної ради України "З нагоди 77-ї річниці перемоги над нацизмом та про неприпустимість присвоєння Російською Федерацією перемоги над нацизмом, - зазначається в документі.

Верховна Рада також наголошує, що злочини Російської Федерації в Україні, мають бути зупинені, а російський путінський режим - засуджений, і переможений спільними зусиллями усього цивілізованого світу та само, як нацистська Німеччина.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

При цьому МЗС РФ оприлюднило чергову скандальну заяву, звинувативши Ізраїль в підтримці "неонацистського режиму" в Києві.

Звернули увагу на антиісторичні заяви глави МЗС Ізраїлю Яїра Лапіда, багато в чому пояснюють курс нинішнього уряду Ізраїлю на підтримку неонацистського режиму в Києві, - зазначають представники МЗС РФ.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, захоплені українські території Кремль хоче включити до складу анексованого Криму з поступовою інтеграцією до економіки РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?