В Раді сперечаються, коли Зеленський може розпустити парламент
Категорія
Політика
Дата публікації

В Раді сперечаються, коли Зеленський може розпустити парламент

В Раді сперечаються, коли Зеленський може розпустити парламент
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Народний депутат з фракції «Відродження» Валерій Писаренко вважає, що дострокове припинення повноважень Верховної Ради поточного скликання можливе до 16 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За переконанням депутата, серед правознавців є деякі розбіжності щодо дати, коли новий президент матиме можливість розпустити парламент. На думку Писаренка, це 16 червня 2019 року. Свій метод підрахунку депутат описує наступним чином:

«Якщо порахувати до останнього можливого дня, коли наступний парламент має увійти в свої повноваження, ви побачите, що це – 16 червня», вважає Писаренко.

Подібне трактування питання, чи зможе Володимир Зеленський розпустити нинішній склад Верховної Ради, входить в суперечку з позицією двох найбільших фракцій парламенту – БПП та «Народний фронт». Як вже повідомляв ONLINE.UA, сьогодні лідер фракції НФ – Максим Бурбак заявив про неможливість дострокового розпуску Ради.

Нагадаємо, що Валерій Писаренко вчора почав збір підписів за відставку спікера парламенту Андрія Парубія. Щоб це питання було поставлено на голосування, Писаренку знадобиться заручитися підтримкою щонайменше 150 депутатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?