В РФ готуються повністю заблокувати Youtube
Категорія
Технології
Дата публікації

В РФ готуються повністю заблокувати Youtube

В РФ готуються повністю заблокувати Youtube
Джерело:  online.ua

В Росії готуються до повного блокування сервісу Youtube. Зокрема, компанія VK, які належить соцмережа "Вконтакте", розширює апаратне забезпечення для швидкого скачування відео-контенту.

Джерело:  Forbes

Що відомо про блокування YouTube в РФ 

Видання посилається на власні джерела, за інформацією яких, наразі відбувається розгортання  мережі CDN-серверів для VK.

Це також підтвердили представники самої компанії.

VK домовляється з великими операторами про встановлення кешуючих серверів на їх мережах, щоб прискорити завантаження відеоконтенту у користувачів, - йдеться у матеріалі видання.

Зокрема, установка CDN-серверів у провайдерів вказує на те, що російська компанія фактично повторює принципи облаштування інфраструктури корпорації Google, яка володіє відеохостингом Youtube.

Експерти вважають, що своя CDN дозволить VK підготуватися до стрибка трафіку в разі відключення YouTube. Крім того, VK зараз активно переманює блогерів з YouTube, - йдеться у матеріалі видання.

Що відомо про блокування соцмереж в РФ 

Після початку злочинного вторгнення армїі РФ в Україну Кремль заблокував роботу в Росії соцмереж Instagram і Facebook.

На окупованих територіях України росіяни пішли ще далі і заблокували сервіси Google. Це відразу ж створило купу проблем, оскільки ці сервіси глибоко інтегровані в архітектуру сучасного інтернету.

В навколовладних колах Росії періодично звучать заклики заблокувати також і Youtube, який досі не чіпали, оскільки він дуже популярний серед росіян на відміну від досить нішевих Instagram і Facebook.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?