В РФ назвали дату нового обміну полоненими з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

В РФ назвали дату нового обміну полоненими з Україною

В РФ назвали дату нового обміну полоненими з Україною
Джерело:  online.ua

Українська сторона проведе новий обмін бранцями з підконтрольними Росії "ДНР" та "ЛНР" 29 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російське видання "Комерсант".

За відомостями двох джерел, близьких до переговорів, формат обміну - "усіх встановлених на усіх встановлених". Наразі дата його проведення вже не предмет дискусії. Певні моменти, втім, ще знаходяться у розробці.

Непідтверджені дані говорять, що близько 40 осіб з переліку на обмін української сторони відмовилися від участі. Цей інцидент планує розглянути Тристороння контактна група. Координатор підгрупи з гуманітарних питань Тоні Фріш почне роботу у п'ятницю, 26 грудня.

наразі невідомо, яка кількість бранців отримає волю. Цей обмін став можливим завдяки зустрічі лідерів "нормандського формату" 9 грудня. На переговорах сторони досягли домовленості щодо звільнення бранців, яке вже давно обговорювали.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона у ТКГ підтвердила факт узгодження нового обміну у понеділок, 23 грудня. За словами Бориса Гризлова - кремлівського представника на переговорах, дзеркальне звільнення остаточно відбудеться до Нового року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?