В РФ повертають військову підготовку у школах та планують позбавляти громадянства за критику армії
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ повертають військову підготовку у школах та планують позбавляти громадянства за критику армії

В РФ повертають військову підготовку у школах та планують позбавляти громадянства за критику армії
Джерело:  online.ua

Аналітики військової розвідки Міноборони Великої Британії зазначили, що уряд РФ вирішив повернути у школи стару рядянську норму щодо військової підготовки учнів до майбутнього призову до лав збройних сил. 

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

В РФ повернули у школи військову підготовку учнів 

Зокрема, представники військової розвідки Великої Британії наголосили, що 9 листопада міністр освіти РФ Сергій Кравцов виступ із заявою стосовно повернення у школах військової підготовки учнів з вересня 2023 року.

Школярів будуть навчати за програмою радянських часів, яка включаю підготовку до хімічних чи ядерних атак, надання першої допомоги та стрільбу з автоматів Калашникова.

Російські чиновники намагалися відновити військовий вишкіл у школах ще з 2014 року, коли РФ окупувала Крим.

Британська розвідка пояснює, що таким чином у Росії хотіли покращити підготовку призовників. Проте за вісім років ситуація не змінилася.

Міноборони РФ своєю чергою підтримує цей процес, заявляючи, що цьому навчанню має приділятися не менше 140 годин на навчальний рік. Таким чином, ймовірно, у Росії хочуть збільшити кількість призовників та покращити їх навички ще до призову на службу в армії.

Ця ініціатива також, ймовірно, буде частиною більш широкого проекту з прищеплення російському населенню ідеології патріотизму та довіри до державних інститутів, - зазначили в Міноборони Великої Британії.

Між тим журналісти російського видання "Медуза" дізнались, що мобілізованих громадян РФ, відправлених на війну проти України, кинули на передову на Луганщині, а після відмови воювати замкнули у підвалі.

Так, двох мобілізованих жителів Підмосков'я спочатку з військкоматів відвезли до Наро-Фомінська, а звідти відправили до Білгородської області. Незабаром, так і не пройшовши навчання, мобілізовані опинилися під Сватовим на Луганщині.

Там разом з іншими мобілізованими чоловіків відправили на передову, де їм наказали рити окопи. Через деякий час розпочався артилерійський обстріл. Призовники розповідають, що вони трималися на цій позиції три дні без їжі та води. Командування їх покинуло, а мобілізовані не мали нічого, крім автоматів. В результаті вони відступили.

Тоді родичі мобілізованих, пише видання, зчинили галас і призовників на КАМАЗах вивезли до Росії.

Щойно вони прибули у військову частину в Білгороді, почався дуже сильний пресинг. Їх називали півнями, кінченими, ублюдками, тварюками... Якими словами тільки можна. Це каже командуючий склад. Тому що відступили. Тому що мали повернутися назад на передову як м'ясо, - розповіла журналістам видання сестра одного з російських військових.

Коли офіцери зрозуміли, що відмовників не вдасться повернути на передову образами та погрозами, вони вивезли їх назад до Луганської області. Рідні військовослужбовців дізналися про це лише за тиждень.

Мій брат вийшов на зв'язок і сказав, що вони були у підвалі в Зайцевому. Тримали їх там добу. Зачитали їм наказ, вони мали на відео підтвердити, що вони відмовляються від "СВО". Зараз хлопцям погрожують цим відео, що ви не підкорилися цьому наказу. Як брат сказав, у Зайцевому знаходилося, коли він там був, 250 осіб. Це просто полон. Російський полон, - зазначила родичка одного з військових.

Схожа історія трапилася і з відмовниками з Курської області, яких командування також залишило на передовій. Дружина одного з мобілізованих розповіла, що за відмову повертатися на передову, чоловіків відвезли до села Голубівка в Луганській області, де посадили в один із підвалів. Нині у цьому підвалі 38 людей.

Вони просять допомоги. Там жахливо, там є хворі, поранені хлопці. Це справжнісінька в'язниця, - зазначила жінка.

У той же час кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін ініціював внесення змін до законопроєкту щодо позбавлення громадянства РФ за критику дій російської армії у війні проти України.

Путін доповнив перелік "злочинів", за які можна позбавляти громадянства. До списку увійшли:

  • Поширення фейків про ЗС РФ і дискредитація російської армії.

  • Наруга над прапором і гербом Росії.

  • Участь у діяльності небажаної організації.

  • Заклики до сепаратизму.

  • Посягання на життя державного діяча і заклики до екстремізму.

Рішення про позбавлення громадянства може бути прийнято незалежно від того, коли було скоєно злочин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?