Втеча армії РФ з Херсону спричинила розкол у Кремлі - ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Втеча армії РФ з Херсону спричинила розкол у Кремлі - ISW

Втеча армії РФ з Херсону спричинила розкол у Кремлі - ISW
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни наголосили, що втеча армії РФ з правого берега Херсонської області викликала розкол серед оточення кремлівського диктатора Володимира Путіна, авторитет якого фактично знищений.

Джерело: ISW

Кремлівське оточення Путіна невдоволене його поразками у війні 

Зазначається, що кремлівському диктатору стає все важче вгамовувати частину вкрай ідеологізованого провоєнного електорату через нездатність збройних сил РФ досягти хоча б мінімальних цілей на полі бою в Україні.

Ультраправі пропагандисти, наприклад Володимир Соловйов, все частіше вимагають від Кремля і вищого військового командування виконання всіх обіцянок зі знищення України.

Втрата Херсона - нова поразка Путіна в очах його прихильників після підриву Керченського мосту.

Аналітики називають хвилю критики Путіна "майже безпрецедентною". З цим, ймовірно, пов'язано посилення цензури на телебаченні, оскільки багато пропагандистів опускають або применшують наслідки виведення військ.

Разом з тим поразка регулярних військ і Путіна в Херсоні ще більше посилює вплив "вагнерівців" і їхнього ватажка Євгенія Пригожина.

Що відомо про ситуацію на фронтах в Україні 

Наразі українські військові продовжують контрнаступ у напрямку Сватового та Кремінної на Луганщині та звільняють окуповані армією РФ території Херсонської області.

У той же час ЗСУ тримають потужну оборону на Донбасі.

В Міноборони РФ заявили, що було нібито відбито атаки українських військ за 15 км на північний захід від Сватового в районі Володимирівки та Куземівки Луганської області, і що завдавали артилерійських ударів під силу ЗСУ в районі н.п. Піщане Харківської області (24 км на північний захід від Сватового), а також були відбиті атаки Сил Оборони України у напрямку Сватового та в межах 21 км на північний захід від Кремінної у напрямку Площанки, Макіївки та Червонопопівки.

У Генштабі ЗСУ українські військові відбили атаки армїі РФ за 30 км на північний захід від Сватового в районі Масютівки та Орлянки в Харківській області, а також у районі М'ясожарівки та Новоселівського в Луганській області. Крім того - за 21 км на північний захід від Кремінної в районі Макіївки та за 12 км на південь від Кремінної в районі Білогорівки.

Російські сили проводили ці контратаки, напевно, для стримування дій українських сил у східній частині Харківської та західної частини Луганської областей, а не для відновлення обмеженої території, - наголосили аналітики.

Також окупанти продовжують завдавати "планових" ракетно-артилерійських ударів по сходу України.

На Донеччині кремлівські загарбники завдавали ударів у районі Сіверська, Бахмута та Авдіївки.

У той же час українські військові відбили ворожі атаки на схід від Сіверська в районі Верхньокам'янського, Соледара та Бахмута.

При цьому в окупантів заявляють про захоплення залізничної станції Майорськ на південь від Бахмута.

Було опубліковано кадри з геолокацією, на яких видно, як українські сили штурмують російські позиції на схід від Бахмута вздовж траси Т0504.

В українському Генштабі проінформували, що ЗСУ відбивали наземні атаки російських військ на захід від Авдіївки в районі Первомайського і на південний захід від Авдіївки в районі Невельського, Красногорівки та Мар'їнки.

У районі Первомайського та на південь від Авдіївки в районі Опитного бої все ще тривають.

Як повідомляють аналітики, станом на 12 листопада російські війська досягли незначних успіхів у своєму наступальному наступі на Вугледар. Загарбники трохи просувалися до Павлівки.

Російське джерело стверджувало, що російські війська обстріляли Павлівку, вказуючи на те, що російські сили, ймовірно, не контролюють все селище, - зазначають аналітики.

Також аналітики у новому звіті про ситуацію на фронтах зазначають, що російське військове керівництво без успіху намагається інтегрувати розрізнені військові формування у більш згуртовану бойову силу в Україні.

В ISW повідомляють, що російські чиновники, ймовірно, намагаються ухилитися від виплати обіцяних виплат своїм військовослужбовцям.

На Бахмутському та Авдіївському напрямах зберігається складна ситуація. Противник не припиняє атаки.

Зауважується, що велика активність на фронті останніми днями спостерігається в районі н.п. Спірне, де "сіра зона" була розширена через геолокування недавно підбитої техніки ЗСУ.

Східна частина села Первомайське через ворожі штурми "стерта з лиця землі", окупанти проводять атаки з боку Пісок та Невельського.

Крім того, складна ситуація між Опитним і Водяним. За даними ресурсу, передові загони російських загарбників зайшли на південно-західній околиці Опитного. Наразі противник намагається пробити виступ між цими населеними пунктами, що може спровокувати відхід сил ЗСУ з Опитного.

Триває стирання з лиця землі Павлівку, де окупанти змогли захопити ще одну вулицю. Якщо не станеться змін ситуації, що в селі нашим військовим нема де закріплюватись.

Під Мар'їнкою ворожі сили зупинено кілька днів тому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?