В РФ продовжується стрімке падіння фондового ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

В РФ продовжується стрімке падіння фондового ринку

В РФ продовжується стрімке падіння фондового ринку
Джерело:  online.ua

3 лютого торги на Московській фондові біржі завершились новим падінням акцій найбільших компаній, серед яких "Газпром", Сбер", "ВТБ ао", "Лукойл", "Алроса ао".

Джерело: "Мосбіржа"

Чергове падіння російського фондового ринку

Повідомляється, що падіння акцій російських компаній відбувається в умовах загострення відносин Кремля із Заходом та ризику вторгнення в Україну.

Зокрема, станом на 15:36 за київським часом, акції "Газпрому" впали на 1,5%. На момент закриття ціна акцій "Газпрому" знизилась більш ніж на 2,5%. Відбулось падіння акцій таких великих компаній як "Сбер", "ВТБ ао", "Лукойл", "Алроса ао".

Скриншот moex.com

Падіння російського фондового ринку прискорилось з 18 січня. За оцінками експертів, у разі подальшого загострення відносин між Кремлем та Заходом, а також збереження напруженної ситуації навколо України, російському рублю загрожує втрата до 20% капіталізації.

При цьому від падіння акцій великих російських компаній у першу чергу страждають міліардери, та олігархи, багато хто з них близький до очільника Кремля Володимира Путіна.

З грудня минулого року по січень цього вони втратили 27,9 млрд доларів.

За останній місяць максимальний пік падіння був досягнутий 24 січня, коли вартість акцій впала до позначки 292,75 російських рублів.

Обвал акцій найбільших російських компаній розпочався після того, як країни Заходу відмовили Кремлю у виконані його так званих гарантій безпеки, які включали нерозширення НАТО на схід та зменшення військової присутності США у Європі.

Це посилило геополітичні ризики, зокрема загрозу вторгнення в Україну, і спричинило відтік інвестицій з російського ринку.

Однак на сайті Московської фондової біржі повідомляється, що за січень загальний об''єм торгів зріс на 36,5% до загального об''єму 87,2 трлн рублів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Зростання російського ринку акцій, як повідомляється, склало 87,4%. При цьому об''єм торгів на фондовому ринку за січень зріс на 62,% та склав понад 5 млрд рублів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?