В РФ розповіли, що сталося з українськими кораблями, захопленими у Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ розповіли, що сталося з українськими кораблями, захопленими у Криму

В РФ розповіли, що сталося з українськими кораблями, захопленими у Криму
Джерело:  online.ua

Російська влада стверджує, що підтримує функціональний стан українських кораблів, захоплених у 2014 році у Криму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

За словами депутата Держдуми від анексованого регіону Дмитра Бєліка, кораблі, які "опинилися" у Криму, перебувають під наглядом РФ. Це також стосується й трьох тих, що окупанти захопили у листопаді 2018 року.

"Росія дбайливо ставиться до чужого майна, що опинилося на території Криму, в тому числі до кораблів Військово-морських сил України. У Севастополі, наприклад, кораблі, які залишилися на базі в Стрілецькій бухті, перебувають під постійним наглядом. Фахівці стежать за їх технічним станом, подають на борт воду і електроенергію, забезпечують вентиляцію", - стверджує посадовець.

Окрім того, російська влада нібито охороняє ці кораблі.

Нагадаємо, певну техніку і зброю не було повернуто на українську підконтрольну територію з весни 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники російського уряду вважають, що повернення трьох згаданих кораблів 18 листопада не повинно бути жестом доброї волі. Києву нібито слід нормалізувати після цього відносини з РФ. Зокрема, відновити авіасполучення, дозволити в'їзд для чоловіків та інше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?