В РФ вигадали «ворога», щоб пояснити пожежі у Сибіру
Категорія
Світ
Дата публікації

В РФ вигадали «ворога», щоб пояснити пожежі у Сибіру

В РФ вигадали «ворога», щоб пояснити пожежі у Сибіру
Джерело:  24 канал

Полум’я, що охопило сибірські ліси площею у 3,5 мільйона гектарів, викликали «лазери» з-за кордону. З такою заявою виступив одіозний лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський, повідомило ONLINE.UA, пославшись на  «24 канал».

Політик узяв слово під час молодіжного форуму «Територія смислів»

«З-за кордону сьогодні легко впливати: лазерні промені – і запалає будь-який ліс», - вважає він.

Жириновський також додав, що пожежі виникають через високу температуру, посуху, навмисні підпали та лісорубів-нелегалів.

Слід зазначити, територію, що охоплена пожежами, порівняли із загальною площею Бельгії. Дим від полум’я ледве не сягає американської Аляски та може трохи прискорити процес танення льоду в Арктиці. Навіть президент США Дональд Трамп запропонував Москві допомогу у боротьбі з лихом.

Російська влада спочатку не правильно оцінила можливі наслідки пожеж. Через це полум'ю й вдалося зайняти згадану територію. Смог від вогню можна спостерігати у багатьох російських містах. Серед них - Красноярськ та Кемерово.

Як повідомляв ONLINE.UA раніше, російські фахівці виступили с заявою про те, що спробують приборкати полум'я у Сибіру завдяки штучним опадам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?