В РНБО терміново звернулися до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

В РНБО терміново звернулися до всіх українців

В РНБО терміново звернулися до всіх українців
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов звернувся до всіх українців з важливою заявою - він прокоментував скандал з рішенням КСУ щодо скасування покарання за внесення недостовірних даних в декларації, чим фактично було тимчасово ліквідовано е-декларування, і пояснив, що за цим стоїть Росія. За словами Данилова, судді КСУ цілеспрямовано займаються розхитуванням України за наказом країни-агресора, і в цьому у нього немає сумнівів. Він пояснив, що команда президента України Володимира Зеленського почала оперативно готуватися відповідати на подібні гібридні загрози, так як у Путіна є цілісний план проти України, який він вже почав реалізовувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу РНБО.

"Низка останніх подій, пов'язаних з Конституційним судом, дають вагомі підстави вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ Української держави. В даному випадку КСУ виступає криголамом досягнень України на шляху європейської і євроатлантичної інтеграції, руйнуючи антикорупційне законодавство, виносячи персонально вмотивовані рішення щодо антикорупційних органів. Ми відстежуємо чіткі дії групи осіб, які спрямовані на знищення української державності ... Більш того, в тому, що в цьому брала участь країна-агресор - у мене немає сумнівів", - сказав Данилов.

Нагадаємо, 27 жовтня КСУ скасував статтю про кримінальне покарання за недостовірне декларування та ряд положень антикорупційного закону про контрольні функції НАЗК. Суддя-доповідач Ігор Сліденко пояснив, що КСУ цим рішенням нібито хотів захистити суддів від тиску на них з боку виконавчої влади, але так як виділити в рішенні право не перевіряти декларації тільки суддів було неможливо, тому норму скасували для всіх категорій чиновників. Це рішення викликало жорстку реакцію не тільки українців, а й усіх міжнародних партнерів нашої країни. Євросоюз попередив офіційний Київ, що Україна втратить безвіз і будь-яку фінансову підтримку, якщо рішення КСУ не скасують.

Після рішень КСУ Зеленський скликав екстрене закрите засідання РНБО, а вже ввечері 29 жовтня НАЗК повернуло доступ до єдиного реєстру електронних декларацій після розпорядження Кабінету міністрів. Також президент подав до Верховної Ради законопроект, яким пропонує звільнити весь склад Конституційного суду. Глава Конституційного суду Олександр Тупицький назвав дії глави держави ультиматумом і заявив, що не збирається у відставку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий український активіст і голова ЦПК Віталій Шабунін закликав Зеленського нарешті подивитися правді в очі після скандальних рішень Конституційного суду України та Окружного адміністративного суду Києва. Він вказав на головних ворогів президента в Україні- олігарха Ігоря Коломойського і кума Путіна Віктора Медведчука. На думку Шабуніна, головна мета КСУ (і Медведчука, і Коломойського, які стоять за цими судами) - зацементувати президента України, як другорядну пішку, і показати всім, хто є справжньою владою в країні. Активіст вимагає у Зеленського дати потужну відсіч "монстрам в мантіях і іншій російській агентурі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?