В Росії підтвердили завершення участі ПВК Вагнера у війні проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії підтвердили завершення участі ПВК Вагнера у війні проти України

В Росії підтвердили завершення участі ПВК Вагнера у війні проти України
Джерело:  online.ua

За словами керівника комітету Держдуми РФ з оборони Андрія Картаполова, ватажок терористичної ПВК "Вагнера" нібито не виконав умови укладених контрактів між власними найманцями та Міноборони РФ. 

Джерело: РосЗМІ

Вагнерівці більше не воюватимуть проти України 

Картаполов зазначив, що Пригожину ще до спроби заколоту повідомили, що найманці його ПВК не прийматимуть більше участі у війні проти України.

Також ватажка найманців поставили перед фактом, що, в разі непідписання контрактів з російським міноборони йому не будуть виділяти грош.

А для Пригожина гроші - це фактор важливий, може, і вирішальний. Ну ось і склалося - грошей більше не виділять, це перше, непомірні і дурні амбіції - друге, надмірно збуджений стан - це третє, - зазначив представник Держдуми РФ.

Чи може ПВК Вагнера створити заколот у Білорусі 

На думку військового аналітика Шона Белла, цілком ймовірно, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін відправить до Білорусі менщі групи найманців ПВК "Вагнера" та буде протидіяти їхнім спробам об'єднатись та створити загрозу заколоту на території Білорусі.

За його словами, білоруський диктатор Олександр Лукашенко дуже ризикнув, запропонувавши притулок Євгену Пригожину та його найманцям.

За його словами, більшість очікують, що псевдолідер білорусів найближчими днями діятиме обережно.

Явний гнів пана Путіна на нерозсудливість свого протеже і збиток, завданий авторитету... президента, нелегко пробачити чи забути - він не хоче перетворювати Пригожина на мученика, тому пропозиція допомоги з боку президента Лукашенка, ймовірно, було своєчасною. Проте, він, швидше за все, направить менші групи найманців і простежить, щоб вони не об'єдналися, - підкреслив аналітик.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?