В Росії виступили з новою гучною заяву щодо вступу України до НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

В Росії виступили з новою гучною заяву щодо вступу України до НАТО

В Росії виступили з новою гучною заяву щодо вступу України до НАТО
Джерело:  online.ua

За словами заступника голови МЗС РФ Сергія Рябкова, вступ України до НАТО недопустимий.

Джерело: Міжнародне життя

Ультиматум Кремля Україні та Заходу

За словами Рябкова, у Кремлі планують покласти край просуванню НАТО на схід.

Ми повинні покласти край просуванню НАТО, натівської інфраструктури, натівських можливостей далі на схід. Ми повинні виключити вступ України в НАТО. Ми повинні гарантувати нашу безпеку принаймні в тих параметрах і на тих рубежах, які ми мали на момент укладення Основного акта Росія-НАТО в 1997 році, - заявив російський дипломат-високопосадовець.

За його словами, у США знають про пріорітети та наміри Кремля, адже помічник президента Джо Байдена с питань нацбезпеки Джейк Салліван контактує з високопоставленими особами в Москві.

Рябков повідомив, що у Кремлі запропонували Білому дому визначити конкретні сроки для проведення діалогу.

Після обговорень, бесід мають бути конкретні кроки. Тому, як і раніше, ми чекаємо конкретної відповіді від американської сторони, коли вона підготується запустити двосторонній діалог з нами. Наші пропозиції, зокрема про терміни запуску такого діалогу, американській стороні надано, - заявив Рябков.

При цьому Рябков звинуватив Вашингтон у бажанні озброїти Україну під приводом загрози збоку Росії.

Сергій Рябков (фото - wikimedia.org)

Ми хочемо швидкої формалізації тих домовленостей, які нами складено на папері, яким надано договорної форми. Якщо передумовою від американської сторони постане вимога, щоб ми провели ті чи ті заходи на власній території, які "вподобають" Вашингтон та інші натівські столиці чи які під диктовку з Києва американці хочуть подати як вимогу для нас за умову продовження подальшої роботи, тоді такого не вийде, - підкреслив Рябков.

Реакція НАТО на вимоги Росії щодо України

Команда американського лідера Джо Байдена заявила, що почула вимоги офіційної Москви і готова до дипломатичного спілкування. Однак Білий дім вкотре пригрозив російському президенту Володимиру Путіну, що неодмінно збільшить військову допомогу Україні у випадку нового вторгнення РФ.

Між тим, НАТО вперше реагує на розміщення російських військ на українському кордоні конкретними заходами. Сорокатисячні спецпідрозділи Сил швидкого реагування (NRF) перевели в стан оперативної готовності. Цим Альянс також хоче забезпечити захист членів союзу в Східній Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?