В Росії загиблих в Україні військових таємно поховали за тисячі кілометрів від дому
Категорія
Події
Дата публікації

В Росії загиблих в Україні військових таємно поховали за тисячі кілометрів від дому

В Росії загиблих в Україні військових таємно поховали за тисячі кілометрів від дому
Джерело:  online.ua

Російських військових з Туви, які загинули у злочинній війні проти України, таємно поховали у Новосибірську і навіть не попередили родичів про факт смерті. Наразі рідні і близькі загиблих обурені такою поведінкою представників міноборони РФ.

Джерело: Telegram-канал "Новая Тыва"

Що відомо про таємне поховання російських військових в Новосибірську 

Видання посилається на інформацію від місцевих жителів у чатах Viber. Родичів не сповістили про смерть близьких через участь у війні проти України.

Дізнатись про все вдалось тільки після поширення фото з цвинтаря.

На думку авторів матеріалу, така методика дозволяє міноборони РФ позбутись скарг родичів і не виплачувати їм компенсації.

Як в Росії приховують втрати у війні проти України 

У цих групах люди пишуть, що родичі загиблих були не в курсі не те що цих похоронів, навіть самого факту смерті цих солдатів! Тобто, виходить, "доблесне" Міністерство оборони на чолі з нашим "великим" земляком Шойгу навіть не спромагаються сповістити родичів про загибель солдатів. Очевидно, це робиться для того, щоб не платити страхове забезпечення і одноразові допомоги родичам. Інакше чому не можна навіть повідомити про смерть і дати людям поховати рідних на своїй землі? - йдеться у матеріалі видання.

Місцеве видання "7×7" нагадує, що частина мобілізованих з Туви з жовтня проходила навчання в Новосибірську, де і були виявлені могили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?