В Росії заявили про затримання українського політика
Категорія
Світ
Дата публікації

В Росії заявили про затримання українського політика

В Росії заявили про затримання українського політика
Джерело:  online.ua

23 листопада стало відомо, що Міністерство закордонних справ перевіряє інформацію російських медіа про нібито затримання українського екснардепа за підозрою у контрабанді скіфського золота. Зазначимо, що російські журналісти почали почали поширювати новини про затримання і арешт у Москві колишнього депутата Одеської міськради, ексчлена Партії регіонів Олега Маркова за підозрою у контрабанді скіфського золота, передає ONLINE.UA.

"МЗС України перевіряє інформацію про затримання Олега Маркова у Москві. Посольство України в Російській Федерації надіслало офіційні запити до МЗС РФ та Хорошевського районного суду для з’ясування відповідних обставин", — йдеться в повідомленні українського відомства.

Російські журналісти стверджують,що силовики затримали Маркова в одному з бізнес-центрів Москви нібито за збут золотих виробів періоду Залізного віку. Окрім того, зазначається, що Хорошевський суд Москви заарештував його на 2 місяці. Він підозрюється по ч. 1 ст. 226.1 (Незаконне переміщення через кордон РФ культурних цінностей у великих розмірах). Варто звернути увагу на те, що з окремою заявою з цього приводу вже виступив адвокат Маркова Сергій Булаєв. Він наголосив, що його підзахисний не визнає провину в контрабанді скіфського золота і має намір оскаржити рішення суду про його арешт.

"Захисник також додав, що експертиза вилучених у Маркова виробів ще не проводилася, тому сказати точно, якого саме історичного періоду прикраси у нього виявили, поки неможливо. А збут ювелірних виробів, навіть тих, що становлять історичну цінність, сам по собі не є злочином", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що Олег Марков був депутатом міськради Одеси VI скликання від Партії регіонів. Він – брат засновника проросійської політичної партії "Родіна" Ігоря Маркова. Ще 6 років тому МВС України оголосило Ігоря Маркова в розшук як "особу, яка переховується від суду", за підозрою у побитті учасників мітингу в Одесі 2 вересня 2007 року. Пізніше Ігоря Маркова затримали в Італії і видали Україні. Після цього Олег Марков залишив Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що до Державної думи Російської Федерації внесли законопроєкт, яким пропонується блокувати сайти, які обмежують інформацію російських ЗМІ. Серед них YouTube, Facebook і Twitter.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?