В Росії заявляють про замах на так званого главу Криму Аксьонова
Категорія
Політика
Дата публікації

В Росії заявляють про замах на так званого главу Криму Аксьонова

В Росії заявляють про замах на так званого главу Криму Аксьонова
Джерело:  online.ua

Представники ФСБ РФ заявили про нібито запобігання спробі замаху на так званого керівника окупаційної російської влади на території анексованого Криму Сергія Аксьонова. 

Джерело: "Медуза"

Що відомо про звинувачення Росіян у спробі замаху на Аксьонова 

За інформацією видання, представники ФСБ заявили, що замах мав скоїти завербований СБУ громадянин Росії 1988 року народження.

Нібито він перебував на території України, де пройшов курс навчання розвідувально-підривної діяльності, у тому числі - навчання мінно-вибуховій справі".

Зокрема, представники ФСБ поширили інформацію про те, що нібито на територію окупованого Криму прибув іноземний агент та розпочав підготовку із наміром підірвати автівку Аксьонова.

Однак довести злочинний намір до кінця підривник не встиг, оскільки при вилученні зі схованки вибухового пристрою він був затриманий, - заявляють у ФСБ.

Наразі нібито росіянина затримано.

Повідомляється, що проти затриманого порушили кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 30, ч. 1 ст. 205 КК РФ (замах на вчинення терористичного акту), а також ч. 1 ст. 222.1 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут вибухових речовин або вибухових пристроїв).

Звільнення Криму може стати вирішальним у війні 

На думку канцлера Німеччини Олафа Шольца, деокупація Криму українськими військовими може стати вирішальною у завершенні розв'язаної Кремлем злочинної війни.

Говорячи про надання Україні військової допомоги канцлер зазначив, що Німеччина й надалі тренуватиме українських військових та надаватиме допомогу у зміцненні протиповітряної оборони України, зокрема завдяки системам IRIS-T.

Ми передали багато танків і ми продовжимо це робити. Але водночас ми не хочемо, щоб зброя, яку ми постачаємо, потрапила на територію Росії, - підкреслив Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?