В Росії знову прогримів потужний вибух - можливий витік радіації
Категорія
Події
Дата публікації

В Росії знову прогримів потужний вибух - можливий витік радіації

В Росії знову прогримів потужний вибух - можливий витік радіації
Джерело:  online.ua

В Росії знову повідомляють про потужний вибух, який стався на військовому полігоні поблизу селища Ньонокса в Архангельській област. Там виникла пожежа під час випробування ракетного двигуна, передає ONLINE.UA з посиланням на телеграм-канал Mash.

За попередніми даними, постраждали 15 людей, з яких 5 у критичному стані. У сусідньому регіоні спрацювали датчики радіаційного фону – мовиться про його зростання втричі.

Наразі екстрені служби перевіряють інформацію про вибух та пожежу у військовій частині, де випробовують двигуни та ракети для атомних підводних човнів.

"Очевидці кажуть, що інцидент трапився у населеному пункті Ньонокса – біля нього розташований ракетний полігон. Екстрені служби РФ підтвердили перевищення радіаційного рівня в Ньонокса втричі. Датчики радіаційного фону спрацювали в сусідньому Северодвинську. Попередньо говорять про 15 постраждалих через вибух у військовій частині, 5 із них у лікарні в критичному стані", - сказано в повідомленні.

Міноборони Росії визнає, що вибух і пожежа на полігоні в Архангельській області дійсно були – під час випробувань рідинної реактивної рухової установки, однак дані про викиди радіації заперечують.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 серпня у Росії під містом Ачинськ в Красноярському краї прогриміли вибухи снарядів на складах з боєприпасами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?