В Росію із закордонним паспортом: уряд оцінив наслідки нововведення
Категорія
Україна
Дата публікації

В Росію із закордонним паспортом: уряд оцінив наслідки нововведення

В Росію із закордонним паспортом: уряд оцінив наслідки нововведення
Джерело:  online.ua

Голова Кабінету міністрів України Олексій Гончарук вважає, що введення більш жорстких умов перетину кордону з РФ мотивуватиме громадян оформляти закордонні паспорти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єр-міністра із пресконференцією.

За його словами, зарано говорити серйозно про вплив на ситуацію в Україні, однак певні розрахунки державні установи все ж мають.

"Рішення з цього приводу прийнято. Я думаю, що це призведе до того, що в українців з’явиться більше закордонних паспортів. Це ще один стимул отримати цей необхідний документ. Як це вплине – покаже час. Є певні розрахунки і прогнози у нашої служби, яка відповідає за міграційну політику. Обов’язково попрошу колег, щоб вони скомунікували цю тему", - пояснив Гончарук.

Нагадаємо, з 1 березня 2020 року стало чинним урядове рішення про перетин українсько-російського кордону тільки із закордонним паспортом. До того українці могли виїжджати до РФ за внутрішнім паспортом.

Повернутися до України можна також без закордонного.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві закордонних справ України вважають, що зміни покращать ситуацію на кордоні. Зокрема, очікується зменшення черг завдяки пришвидшенню контрольних процедур при наявності біометричного закордонного паспорта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?