В Україні будуть по-новому видавати паспорти - що зміниться
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні будуть по-новому видавати паспорти - що зміниться

В Україні будуть по-новому видавати паспорти - що зміниться
Джерело:  online.ua

В Україні спростять правила видачі паспортів для 14-річних громадян. В рамках нововведення українці зможуть отримувати паспорт та ідентифікаційний код одночасно, без проходження окремих процедур. По-новому паспорти в Україні почнуть видавати вже в 2020 році, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства цифровий трансформації України.

Спрощення процедури видачі паспортів полягає в тому, що тепер підліткам та їхнім батькам не потрібно двічі збирати документи і навіть отримувати окремий документ з номером облікової картки платника податків. Всі персональні дані будуть вказані в ID-картці, яку, як і раніше, будуть видавати не пізніше ніж через 20 днів після подачі заяви.

Щоб отримати паспорт за новими правилами потрібно особисто звернутися до територіального підрозділу Державної міграційної служби або Центру надання адміністративних послуг за місцем проживання не пізніше ніж через місяць після досягнення 14 років. Ця послуга безкоштовна для всіх, хто отримує паспорт громадянина України вперше.

Слід зазначити, що раніше в Україні ввели нові стандарти для фото на паспорт. МВС дозволило фотографуватися в головних уборах і в окулярах на підставі медичних показань, якщо людина носить їх у повсякденному житті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні запустили ще одну новацію е-сервісу від МВС- онлайн замовлення заміни водійського посвідчення через електронний кабінет водія. Вхід в електронній кабінет водія - за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), якій дуже зручно отримати на чіп своєї ID-карти, а також через Bank-id і Mobile-id. За допомогою сервісу громадяни України зможуть обміняти водійське посвідчення і отримати його після втрати або крадіжки не виходячи з дому. Зверніть увагу, що для цього потрібно мати власний електронний кабінет водія. З 5 лютого електронний підпис громадяни можуть отримати на ID-паспорт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?