В СБУ попередили про загрозу наступу Росії з боку Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

В СБУ попередили про загрозу наступу Росії з боку Криму

В СБУ попередили про загрозу наступу Росії з боку Криму
Джерело:  online.ua

Українська влада, військові експерти і міжнародні партнери нашої країни адекватно оцінюють ризики можливого нападу Росії на Україну з боку окупованого Криму. Загроза настання Росії на Україну з боку окупованого Криму зберігається і зараз - у районі кордону посилюються угруповання збройних сил РФ, які регулярно проводять військові навчання. Про це повідомили в СБУ, зазначивши, що українські військові активно готуються відбивати атаку ворога поблизу Північно-Кримського каналу, Каховської ГЕС і Каховського судноплавного шлюзу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Посилюються угруповання збройних сил Російської Федерації та їх наступальний потенціал, регулярно проводяться масштабні військові навчання поблизу державного кордону України, що свідчить про збереження загрози військового вторгнення. Зростає мілітаризація тимчасово окупованої території Автономної республіки Крим та міста Севастополя. Зберігається загроза з боку Російської Федерації вільному судноплавству в Чорному, Азовському морях та Керченській протоці ", - попередили в СБУ.

У спецслужбі підкреслили, що саме через зростаючу загрозу українські силові структури проводять навчання в Херсонській області, щоб бути готовими адекватно реагувати на можливу загрозу.

Важливо відзначити, що військові експерти вважають, що ризик нападу РФ з Криму насправді існує, але зараз він мінімальний. Однак, вони закликають українські війська в будь-якому випадку підготуватися захищати території України на півдні. Служба зовнішньої розвідки України також не виключає напад Росії з Криму, але все ж там переконані, що Путін навряд чи зважитися наступати на Україну з Криму.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна підготувалася до можливого масштабного наступу Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?