В США поділилися неймовірною новиною про вакцину від COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В США поділилися неймовірною новиною про вакцину від COVID-19

В США поділилися неймовірною новиною про вакцину від COVID-19
Джерело:  online.ua

Відома американська компанія Moderna, яка продовжує активно розробляти потенційну вакцину від коронавірусу, 16 листопада приголомшила міжнародну спільноту прекрасною новиною. Корпорація офіційно повідомила про те, що її розробка забезпечує надійний захист та демонструє ефективність у 94,5% випадків. За словами представників Moderna, це твердження підтверджують попередні дані, отримані в ході випробувань вакцини, передає ONLINE.UA з посиланням на агентство АР.

Варто звернути увагу на те, що лише тиждень тому компанії BioNTech та Pfizer, конкуренти Moderna, заявили, що їхня потенційна вакцина є практично настільки ж ефективною. Зразу ж після цього Європейська комісія підписала контракт на купівлю мільйонів доз вакцини, яка показала 90% ефективності.

Очільник Moderna доктор Стівен Хоге заявив про "справді важливу віху", однак наголосив, що найбільш обнадіює наявність схожих результатів різних компаній.

"Це повинно вселити в нас надію на те, що вакцина дійсно зможе зупинити цю пандемію і, сподіваюся, повернути нас до нашого життя... Не тільки Moderna вирішить цю проблему. Для задоволення глобального попиту буде потрібно багато вакцин", — підкреслив Стівен Хоге.

Згідно з останніми даними, у випробуванні вакцини Moderna брали участь 30 тисяч осіб в США, половина з яких отримала дві дози вакцини з інтервалом в чотири тижні. Іншим робили фіктивні уколи. Варто звернути увагу на те, що компанія Moderna очікує отримати близько 20 мільйонів доз вакцини, призначених для США, до кінця поточного року. Pfizer і її німецький партнер BioNTech розраховують отримати близько 50 мільйонів доз по всьому світу до кінця року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто приголомшив міжнародну спільноту неочікуваною заявою: він офіційно повідомив про те, що угорська фармацевтична компанія та офіційна Москва ведуть переговори про виробництво вакцини проти нового коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?