В США розчаровані недостатнім впливом санкцій на російську економіку
Категорія
Економіка
Дата публікації

В США розчаровані недостатнім впливом санкцій на російську економіку

В США розчаровані недостатнім впливом санкцій на російську економіку
Джерело:  online.ua

Високопоставлені американські чиновники розчаровані тим, що санкції, введені США, поки що не мали більшого впливу на російську економіку. Вони прогнозують, що найсуворіші наслідки, ймовірно, не з’являться раніше початку наступного року.

Джерело: CNN

Американські посадовці розчаровані через вплив санкцій на РФ

Російська економіка виявилася набагато стійкішою, ніж очікували багато високопосадовців адміністрації Байдена, головним чином завдяки рекордним доходам, які вона отримала навесні та влітку від різкого зростання цін на енергоносії.

Згідно з даними Фінського центру досліджень енергетики та чистого повітря, за перші 100 днів війни Росія заробила рекордні 93 мільярди євро, експортуючи нафту, газ і вугілля.

Російська економіка все ще скоротилася приблизно на 4% у період з квітня по червень порівняно з тим же періодом минулого року. Але це далеко не 15% падіння, яке деякі очікували на початку року.

Ми очікували, що такі речі, як SWIFT і всі блокуючі санкції проти російських банків, повністю зруйнують російську економіку, і що, по суті, до вересня ми матимемо справу з економічно набагато більш ослабленою Росією, ніж та, якою ми є, - сказав один високопоставлений чиновник США, маючи на увазі рішення США і Європи відключити деякі російські банки від міжнародної банківської системи SWIFT.

Інший високопоставлений чиновник США повторив це, сказавши, що багато хто в адміністрації сподівався побачити, що російська економіка зараз постраждає ще більше, враховуючи безпрецедентну суворість скоординованих західних санкцій.

Однак інший чиновник адміністрації попередив, що ті, хто розробляли санкції протягом місяців, що передували війні, завжди вважали, що найсильніші наслідки не обов’язково будуть негайними.

Я думаю, що з самого початку у нас була думка, що коли Росія вторглася в Україну і ми запровадили санкції, вони, швидше за все, будуть середньостроковими та довгостроковими режимом санкцій. Це тому, що ми хотіли продовжувати тиск на Росію в довгостроковій перспективі, оскільки вона вела війну проти України, і ми хотіли погіршити економічні та промислові можливості Росії. Тому ми завжди розглядали це як довгострокову гру, – сказав чиновник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?