В США ухвалили оборонний бюджет та військову допомогу Україні у наступному році
Категорія
Політика
Дата публікації

В США ухвалили оборонний бюджет та військову допомогу Україні у наступному році

В США ухвалили оборонний бюджет та військову допомогу Україні у наступному році
Джерело:  online.ua

У Сенаті США ухвалили рекордно великий оборонний бюджет країни на наступний рік, частина грошей з якого буде спрямовано на військову допомогу Україні.

Джерело: проект оборонного бюджету США

Що відомо про військову допомогу Україні від США у наступному році 

Зазначається, що загальна сума оборонного бюджету США на 2023 рік склала рекордні 847,3 млрд доларів, з яких  800 млн будуть спрямовані на військову допомогу Україні.

Нарощування допомоги Україні та НАТО. Проект розширює та модифікує ініціативу допомоги Україні у сфері безпеки та затверджує виділення додаткових 800 млн доларів допомоги у 2023 фінансовому році, - зазначається у проекті бюджету.

Цей проект може стати найбільшим в історії США, якщо його схвалять конгресмени та сенатори, а потім підпише президент Джо Байден.

Крім допомоги Україні, у проекті передбачено виділення 6 млрд доларів на стримування Росії в Європі, а також у ньому пропонується продовжити заборону на військову співпрацю з РФ на п'ять років і добиватися виключення Москви з міжнародних організацій, у тому числі з G20.

При цьому очільник Пентагону Ллойд Остін зазначив, що США не заважають Україні розробляти власні засоби ураження великої дальності.

Так глава Пентагону відреагував на озвучені 6 грудня високопосадовцем Держдепу США припущення, що за недавніми ударами безпілотників по двох російських авіабазах стоїть Україна.

У коментарі також він прямо звинуватив президента РФ Володимира Путіна у скоєнні воєнних злочинів, завдаючи ударів по цивільному населенню та інфраструктурі в Україні.

Ми не працюємо над тим, щоб перешкодити Україні розвивати свій власний потенціал, - наголосив Остін.

За словами заступниці голови Держдепу США Вікторії Нуланд, ніхто офіційно не взяв на себе відповідальність за атаки безпілотників по військових аеродромах на території РФ.

Український народ неймовірно винахідливий; вони роблять свої власні безпілотники, повітряні та морські, які є неймовірно ефективними, - зазначила при цьому Нуланд.

Крім того, держсекретар Ентоні Блінкен заявив у вівторок, що Штати "не заохочували" українців завдавати ударів територією РФ.

Виступаючи на прес-конференції з міністром оборони Ллойдом Остіном та їхніми австралійськими колегами, Блінкен сказав, що йому відомо про повідомлення про удари безпілотників по території Росії, але жодної додаткової інформації він не має.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?