В США запровадили додаткову вимогу для отримання візи: подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В США запровадили додаткову вимогу для отримання візи: подробиці

В США запровадили додаткову вимогу для отримання візи: подробиці
Джерело:  AP News

Державний департамент США оприлюднив нові вимоги до іноземців, які подають документи на отримання американської візи. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP News, починаючи з червня іноземним громадянам потрібно буде вказувати посилання на свої соціальні мережі. Ця вимога стосується майже всіх заявників, за винятком дипломатів і офіційних осіб.

У Держдепі наголошують, що крім діючих сторінок іноземець має вказати також і ті аккаунти в соціальних мережах, якими він володів протягом 5 останніх років. Крім того, потрібно також повідомити всі свої телефонні номери, статуси про поїздки в інші країни, випадки депортації та інформацію про причетність родичів до терористичних організацій.

У минулому році, коли плани про ці нововведення були вперше оголошені, представники Державного департаменту повідомили, що вони торкнуться приблизно 15 мільйонів осіб. З них 710 тисяч чоловік становлять претенденти на отримання імміграційних віз, ще 14 мільйонів – це туристи та ті, хто збирається приїхати в США заради роботи, бізнесу або вступу до коледжу.

Раніше аккаунти в соціальних мережах, електронні адреси та номери телефонів запитували тільки у підозрілих осіб – наприклад, у тих, хто подорожував по територіях, які контролюють терористичні організації. Під цю вимогу потрапляли приблизно 65 тисяч людей на рік.

Також повідомлено про оновлення електронних форм на отримання імміграційних та неімміграційних віз. Там тепер запитують додаткову інформацію, в тому числі «ідентифікатори в соціальних мережах».

Нагадаємо, що вчора стало відомо, що в Китаї почали продавати чашки та футболки з зображенням президента України Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?