В США зізналися, коли Трамп погодиться на участь у "нормандському форматі"
Категорія
Політика
Дата публікації

В США зізналися, коли Трамп погодиться на участь у "нормандському форматі"

В США зізналися, коли Трамп погодиться на участь у "нормандському форматі"
Джерело:  Тиждень.ua

 Американський лідер Дональд Трамп прийме пропозицію стосовного нового нормандського формату, якщо Росія буде налаштована припинити конфлікт. Про це повідомив спецпредставник США з переговорів щодо України Курт Волкер, передає ONLINE.UA з посиланням на "Тиждень.ua".

"Проблема знову ж таки в діях і політиці Росії. Якщо будуть ознаки того, що вона налаштована серйозно й готова реально припинити конфлікт, я впевнений, для президента Трампа це дуже важливо. Формат має менше значення, ніж наповнення. Але якби зустріч була корисною, ми, безумовно, розглянули б такий варіант. І якби був створений новий формат, де були б залучені США та хтось іще, наприклад Велика Британія, Франція, Німеччина, ми теж готові підтримати такі зустрічі".

Варто зазначити, що американський дипломат не впевнений, що Трамп чи держсекретар США могли б тривалий час підтримувати "найвищий ступінь залучення", як це відбувається в межах "нормандської четвірки". Волкер також виступив за прямий контакт президентів України і Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, персональний адвокат американського лідера Дональда Трампа,  Рудольф Джуліані, скасував анонсований раніше візит до України  для зустрічі з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?