В цьому році нічого не буде — у Зеленського нарешті сказали українцям правду
Категорія
Україна
Дата публікації

В цьому році нічого не буде — у Зеленського нарешті сказали українцям правду

В цьому році нічого не буде — у Зеленського нарешті сказали українцям правду
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського приголомшила українців неочікуваним зізнанням. Так, нещодавно радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов почав стверджувати, що в цьому році наша країна не встигає отримати транш Міжнародного валютного фонду. Однак, за його словами, ми маємо можливість досягти домовленості на робочому рівні, що дасть змогу взяти інші запозичення. Про це представник ОП розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Траншу не буде. Це нереально. Фізично і календарно ми не встигаємо. Траншу цього року не буде", — попередив українців Тимофій Милованов.

Також колишній міністр економіки звернув увагу на те, що цьогоріч офіційний Київ може ще встигнути досягти домовленостей на робочому рівні ("staff level agreement" – ред). Що важливо розуміти, останні можуть дати змогу нашій країні взяти запозичення в інших структур.

"Це позитивний сигнал ринкам фінансовим, що дозволяє Україні залучити фінансування на той період, поки триватимуть перемовини з МВФ, по прийнятним відсоткам", – підкреслив представник команди Володимира Зеленсього.

Не можна не згадати про те, що нещодавно очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва похвалила блискавичну реакцію та заходи, вжиті командою українського лідера після скандального рішення Конституційного суду 27 жовтня щодо електронного декларування. Глава держави переконаний, що наразі Україна виконала всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання чергового траншу кредитної допомоги. Однак в Нацбанку стверджують, що можливість отримати два транші від МВФ до кінця 2020 року втрачена, треба намагатися отримати один, розуміючи, що він буде прив'язаний до прийняття держбюджету-2021. З такою заявою нещодавно виступив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб.

Окрім того, аналітики Morgan Stanley також попередили офіційний Киї, що отримання Україною до кінця 2020 року навіть одного траншу МВФ на 0,7 млрд доларів виглядає сумнівним з урахуванням кількості поточних невирішених питань за програмою нашої країни з МВФ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МВФ жорстко розкритикував українську владу: уже відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?