В Туреччині на шляху до України затонуло вантажне судно. Є зниклі безвісти
Категорія
Світ
Дата публікації

В Туреччині на шляху до України затонуло вантажне судно. Є зниклі безвісти

В Туреччині на шляху до України затонуло вантажне судно. Є зниклі безвісти
Джерело:  online.ua

Вантажне судно "Джо 2", яке прямувало до України затонуло поблизу міста Кумлуджі у Туреччині. На його борту було дев'ять членів екіпажу, всі громадяни Сирії. Двох осіб вдалося врятувати. Причини затоплення ще не з'ясовані, триває розслідування.

Джерело: AP News

В Туреччині затонуло вантажне судно

Турецька влада повідомила про корабельну аварію. Вантажне судно "Джо 2", яке прямувало до України під прапором Гвінеї-Бісау, затонуло поблизу Кумлуджі, що у провінції Анталія.

Наразі команди рятувальників намагаються встановити місцезнаходження дев'яти членів екіпажу, знайдено п'ятьох осіб.

Сигнал “лиха” з судна був поданий о 3:47 ранку, але причина затоплення поки не з'ясована.

Берегова охорона Туреччини направила на місце кілька катерів і два гелікоптери, а головна прокуратура Кумлуджі розпочала розслідування події.

Зокрема, відомо, що судно вийшло з порту Іскендерун, а на його борту було дев'ять членів екіпажу.

Двоє членів екіпажу були врятовані вертольотами берегової охорони, а ще троє були врятовані іншими суднами в цьому районі.

Весь екіпаж був громадянами Сирії.

Туреччина відкинула вимоги Росії щодо зернової угоди

Посол України в Туреччині Василь Боднар офіційно підтвердив, що усі сторони Чорноморської зернової ініціативи, окрім РФ, наполягають на тому, щоб її продовжили саме на 120 днів – а не 60, як цього вимагає команда Володимира Путіна. Тобто офіційна Анкара також відкинула вимоги Москви.

Український дипломат звертає увагу на те, що в Туреччині в найближчі тижні триватиме передвиборчий період, що припаде і на 60-денний термін продовження "зернової угоди".

Раніше російська сторона збрехала про продовження "зернової угоди" на 60 днів замість 120, а також почала погрожувати повним розривом, якщо інші країни не виконають її забаганки та вимоги.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?