В Туреччині відповіли, чи поширюється двотижневий локдаун на туристів
Категорія
Світ
Дата публікації

В Туреччині відповіли, чи поширюється двотижневий локдаун на туристів

В Туреччині відповіли, чи поширюється двотижневий локдаун на туристів
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган офіційно заявив, що через стрімке погіршення епідеміологічної ситуації в Туреччині з 29 квітня по 17 травня буде діяти тотальний локдаун. Однак в МВС країни зразу ж уточнили, що він не буде поширюватися на туристів.

Джерело: МВС Туреччини, Фейсбук посла України в Туреччині Андрія Сибіга

Що відомо про локдаун в Туреччині з 29 квітня по 17 травня

"Ми переходимо до повного закриття з 19.00 у четвер, 29 квітня, до 5.00 понеділка, 17 травня", - наголосив Реджеп Таїп Ердоган.

За словами турецького лідера, відповідно до нових епідеміологічних заходів міжміські поїздки будуть можливі тільки при наявності дозволу, а міжміський транспорт буде працювати тільки з 50-процентним завантаженням.

"За винятком організацій, які не підпадають під дію відповідної директиви Міністерства внутрішніх справ, всі суб'єкти господарювання припиняють свою діяльність", - додав Ердоган.

Президент також звернув увагу на те, що у всіх школах будуть припинені очні заняття, окрім того, відкладаються всі іспити.

Торгові мережі будуть закриті щонеділі, а в інші дні вони будуть працювати тільки в певні години.

Чи поширюється локдаун в Туреччині на туристів

МВС країни наголошує, що звільнення від обмежень комендантської години поширюється на іноземців, які перебувають в країні тимчасово в рамках туристичної діяльності.

Однак іноземці, які мають посвідку на проживання, підпадають під дію комендантської години.

За словами посла України в Туреччині Андрія Сибіги, українським громадянам скасовувати відпочинок не потрібно в зв'язку з оголошенням локдауну, оскільки туристи зможуть без обмеження пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї і інші туристичні об'єкти.

"У країні введено сертифікацію безпечного туризму, яка перевіряється низкою установ Міністерства внутрішніх справ та Міністерства культури та туризму ТР. Міністр також зазначив, що найближчим часом планується завершення вакцинації персоналу туристичної сфери, що зробить безпечний відпочинок більш контрольованим", - наголосив Андрій Сибіга.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?