В Угорщині назвали НАТО однією зі сторін війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В Угорщині назвали НАТО однією зі сторін війни в Україні

В Угорщині назвали НАТО однією зі сторін війни в Україні
Джерело:  online.ua

Речник угорського уряду назвав НАТО і ЄС “фактичною стороною” війни в Україні. На його думку, це сталося через постачання зброї.

Джерело: About Hungary

В Угорщині назвали НАТО стороною війни в Україні

Золтан Ковач, речник уряду Угорщини, опублікував колонку під назвою "Європейський Союз і НАТО фактично стали стороною війни в Україні".

Він стверджує, що це сталося через постачання озброєння Збройним Силам України.

Він посилається на дослідження інституту Századvég, який, на його думку, підтверджує, що "Європейський Союз відмовився від своїх давніх зобов'язань миру та активно залучився до експорту зброї в Україну".

За його словами, країни-члени ЄС до цього часу дотримувалися суворих критеріїв щодо експорту зброї, спрямованих на “запобігання сприянню внутрішнім репресіям, міжнародній агресії та регіональній нестабільності”, але через чотири дні після початку війни в Україні, 28 лютого 2022 року, Рада Європейського Союзу ухвалила рішення, яке дозволило державам-членам ЄС фінансувати постачання зброї в Україну з Європейського фонду миру.

Орбан поставив під сумнів подальше існування ЄС

Скандальний прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вже почав говорити про сумніви стосовно необхідності збереження Європейського союзу. Він в черговий раз розкритикував політику офіційного Брюсселя.

Під час виступу у місті Веспрем, яке стало одним з ключових культурних місць ЄС у цьому році, Орбан цинічно поставив під сумнів необхідність подальшого збереження Євросоюзу.

Прем’єр-міністр Угорщини посилив критику у бік ЄС після того, як Брюссель збільшив фінансовий тиск на Будапешт.

Суперечки з союзом з питань верховенства закону і корупції призвели до того, що Брюссель відмовив у допомозі на суму понад 30 мільярдів доларів.

Це також породило припущення про те, що Орбан має намір зрештою вивести Угорщину з ЄС, що уряд країни неодноразово заперечував.

Орбан стверджує, що ЄС має скасувати санкції, накладені на Росію, які він звинувачує в поглибленні рецесії в Угорщині.

Він також закликав ЄС розглянути можливість припинення допомоги Україні як спосіб припинення війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?