В Угорщині закликали піти у відставку лідерів ЄС, які підтримують санкції проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Угорщині закликали піти у відставку лідерів ЄС, які підтримують санкції проти РФ

В Угорщині закликали піти у відставку лідерів ЄС, які підтримують санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто закликав лідерів країн ЄС, які підтримують антиросійські санкції, піти у відставку, оскільки Сіярто вважає економічні обмеження недієвими. В МЗС України навели цифри, що спростовують заяви угорського міністра.

Джерело: Magyar Hirlap, речник МЗС Олег Ніколенко

В Угорщині вважають санкції ЄС проти РФ недієвими

Сіярто заявив, що в в Брюсселі заперечують "визнання повного провалу санкцій", сподіваючись, що санкції допоможуть швидше закінчити війну.

ЄС хоче нових санкцій лише для того, щоб якимось чином виправдати власні помилкові рішення, які завдають шкоди, тому що казати, що санкції є глухим кутом, означало б кричати на відповідальних, - заявив він.

Сіярто заявив, що нібито на квітневих виборах в Угорщині, виборці вирішували не лише економічне та соціальне майбутнє країни, "а також те, чи можна наступні роки Угорщини провести в мирі".

Після початку війни було зрозуміло, що ЄС має дати якусь відповідь, але він дав найгіршу відповідь, запровадивши санкції. Брюссель пообіцяв, що санкції поставлять російську економіку на коліна і тим самим сприятимуть якнайшвидшому завершенню війни. Однак наразі видно, що війна триває, а європейська економіка рухається до рецесії, - сказав Сіярто.

На його думку, лідери, які підтримали санкції, "повинні виступити і сказати, що саме через них європейська економіка наблизилася до рецесії", і вони повинні піти у відставку.

МЗС України відреагувало на заяву Сіярто

Речник українського МЗС Олег Ніколенко показав цифри Ради ЄС, Світового банку та МВФ, які свідчать про збитки російської економіки від санкцій:

  • Падіння ВВП від 5,5 до 9%

  • Зменшення обсягів торгівлі товарами і послугами на 3035%

  • Скорочення експорту нафти до ЄС на 90% до кінця року

  • Вихід майже 1000 іноземних компаній, які складали 40% ВВП

  • Інфляція на рівні 22%

  • Неможливість імпортувати технології та комплектуючі частини

  • Стрімке скорочення виробництва

  • Знецінення ринку капіталу

Російська економіка відкотилася на тридцять років назад.

Заяви про те, що європейські санкції не впливають на економіку Росії, не відповідають дійсності. Якби в Москві або Будапешті не намагалися применшити ефективність рішень Брюсселя, санкції працюють та обмежують можливості РФ фінансувати війну проти України. Так кому слід йти у відставку: тим, хто захищає мир та безпеку в Європі, чи тим, хто розмиває зусилля ЄС із протидії агресії Росії? - запитав Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?