Угорщина підготувалась до сценарію вторгнення РФ на Закарпаття
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина підготувалась до сценарію вторгнення РФ на Закарпаття

Угорщина підготувалась до сценарію вторгнення РФ на Закарпаття
Джерело:  online.ua

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив про підготовку урядом країни плану дій на випадок, якщо кремлівська окупаційна армія намагатиметься захопити Закарпаття.

Джерело:  Hirado

Угорщина готується до сценарію захоплення армією РФ Закарпаття 

При цьому Сійярто наголосив, що влада Угорщини воліла б уникнути такого сценарію.

Він підкреслив, що Угорщина буде продовжувати проводити політику, спрямовану на те, щоб ймовірність втягування країни у війну була мінімальною.

Ми підготували сценарії на випадок війни, і виведення угорських військових з охорони кордону частково є частиною цього, - зазначив Сійярто.

Він додав, що Угорщина продовжить приймати українських біженців.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

У той же час Білорусь перекине до кордону з Україною додатковий ешелон військової техніки.

Зазначимо, що йдеться про територію Гомельської області, яка межує з Україною (Чернігівською, Київською, Житомирською, а також Рівненською областями).

15 липня на залізничній станції "Єльськ" очікується прибуття та розвантаження ешелону з військовою технікою ЗС РБ. Військові "продовжать посилення охорони Державного кордону в Єльському районі, -повідомляють представники моніторінгової групи ""Беларускі Гаюн".

При цьому у Білорусі затримали одного з" рейкових партизанів", який намагався зупинити військовий ешелон. Його звинувачують у скоєнні теракту і хочуть посадити на 15 років.

У березні 2022 року житель Мінської області Сергій Глібко поклав на залізничні колії дві колоди і підпалив їх, щоб зупинити рух поїздів.

Тепер стало відомо, що прокуратура Білорусі звинувачує партизана за двома статтями КК РБ: ст. 289. ч. 1 "Акт тероризму та ст. 309. ч. 4 "Умисне приведення в непридатність транспортного засобу або шляхів сполучення".

Сумарно чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?