Лукашенко допустив дефолт в Білорусі
Категорія
Економіка
Дата публікації

Лукашенко допустив дефолт в Білорусі

Лукашенко допустив дефолт в Білорусі
Джерело:  online.ua

Аналітики рейтингового агентства Moody's визнали Білорусь неплатоспроможною після виплати зовнішнього боргу країни за валютними єврооблігаціями у білоруських рублях.

Джерело:  Moody's

Лукашенко допустив дефолт у власній країні

Зазначається, що пільговий період, за яким Білорусь мала сплатити 22,9 млн доларів за єврооблігаціями, вже минув.

Власники зовнішнього боргу Білорусі не змогли вчасно отримати свої виплати, що є дефолтом.

До цього ще одне провідне рейтингове агентство Fitch Ratings понизило довгостроковий валютний рейтинг Білорусі з CCC до C слідом за оголошенням міністерством фінансів Білорусі 29 червня про те, що платежі за єврооблігаціями в доларах США будуть переводитися в білоруських рублях.

Представники агентства зазначили, що якщо платежі за єврооблігаціями 2027 року відповідно до початкових умов не будуть проведені до кінця пільгового періоду, 13 липня, Fitch буде вважати це дефолтом і знизить рейтинг до RD (обмежений дефолт) і випуск боргу на D.

Таким чином Білорусь опинилась у стані дефолту вслід за своїм союзником РФ, в якій дефолт відбувся 26 червня, коли закінчився 30-денний пільговий період виплати 100 млн доларів відсотків за євробондами.

Олександр Лукашенко та Володимир Путін (фото - Flickr.com)

До цього Росія щосили намагалася проводити платежі за облігаціями на суму 40 млрд доларів з моменту свого вторгнення в Україну 24 лютого.

Між тим голова Мінфіну США Джанет Єллен звинуватила Кремль у навмисному загостренні світової кризи.

Вона зазначила, що російські офіційні особи, які брали участь у зустрічі, "посилюють жахливі наслідки цієї війни своєю постійною підтримкою путінського режиму".

Заступник міністра фінансів Росії Тимур Максимов перебуває зараз на Балі, а міністр фінансів РФ Антон Силуанов, як і глава українського Мінфіну, бере участь у нараді у віртуальному форматі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?