В Угорщині зробили приголомшливу заяву про санкції проти РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Угорщині зробили приголомшливу заяву про санкції проти РФ

В Угорщині зробили приголомшливу заяву про санкції проти РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вважає, що його країна зазнала шкоди від жорстких антиросійських санкцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю японським медіа.

За словами дипломата, загалом негативні наслідки торкнулися низки країн Центральної Європи.

"Країни, яки зазнали величезних втрат через санкції у відношенні Росії - це ми, країни Центральної Європи", - підкреслив Сіярто.

Міністр зазначив, що Угорщина мала природно близькі відносини з Російською Федерацією. Ця "природність" пов'язане, перш за все, з географічною близкістю країн.

Нагадаємо, санкції були впроваджені Євросоюзом та Сполученими Штатами навесні 2014 року. Головним приводом для такої реакції стало російське вторгнення в український Крим, а згодом - на Донбас. Протягом останніх років санкції розширювали та подовжували.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс президенту наразі працює над організацією зустрічі українського та угорського лідерів- Володимира Зеленського та Віктора Орбана. Ця зустріч, як розраховують у Києві, може стати приводом для пожвавлення дипломатичного процесу між державами та вирішення багатьох проблем.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?