В Україні більше не буде селищ міського типу
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні більше не буде селищ міського типу

В Україні більше не буде селищ міського типу
Джерело:  online.ua

В Україні триває дерадянізація в усіх сферах. Так, у межах законопроєкту №8263 "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою" у переліку статусів українських населених пунктів більше не буде селищ міського типу. За нього в другому читанні та в цілому проголосувало 262 депутати. 

Джерело: законопроєкт №8263

В Україні більше не буде селищ міського типу

Зазначається, що новий закон передбачає ліквідацію статусу селищ міського типу: відтепер в Україні будуть лише міста, селища та села. Таким чином, міськими населеними пунктами при цьому залишаться лише міста, а сільских стане більше за рахунок переходу всіх смт до категорії "простих" селищ.

Таким чином, усі населені пункти з компактною забудовою і чисельністю населення понад 10 000 жителів матимуть статус міст, населені пункти з переважно садибною забудовою і чисельністю населення понад 5 000 жителів – просто селищами, інші населені пункти – селами.

Що відомо про новий закон

У межа нового закону також запроваджується нове поняття – "поселення". Так називатимуть компактне місце проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення. Це можуть бути дачні кооперативи, а також тимчасові мобільні містечка, де живуть вимушено переміщені особи.

Закон набере чинності через три місяці з дня офіційного опублікування.

Повідомляється, що станом на липень 2023 року в Україні, включаючи всі окуповані Росією території, нараховується 459 міст, 881 смт, 1164 звичайні селища та 27204 села.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?