Рада проголосувала за законопроєкт про медичний канабіс в першому читанні
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада проголосувала за законопроєкт про медичний канабіс в першому читанні

Рада проголосувала за законопроєкт про медичний канабіс в першому читанні
Джерело:  online.ua

13 липня Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроєкт про легалізацію медичного канабісу. За законопроєкт проголосували 268 депутатів.

Джерело: Ярослав Железняк

Рада проголосувала за перше читання закону про канабіс

За легалізацію медичного канабісу у першому читанні проголосували 268 депутатів.

Законопроєктом пропонується використовувати канабіс, смолу канабісу, екстракти і настоянки канабісу у медичних, промислових цілях, наукової та науково-технічної діяльності.

Тепер закон допрацюють, далі його можуть ухвалити у другому читанні та відправити на підпис президенту.

Про що йдеться в законопроєкті про канабіс

У пояснювальній записці законопроєкту зазначено, що медичний канабіс використовується для терапевтичного застосування для таких станів:

  • неврологічні захворювання

  • захворювання травного тракту

  • наркотична залежність та проблеми психічного характеру

  • хронічний біль невропатичного походження;

  • паліативна допомога

Голова комітету Ради з питань охорони здоровʼя Михайло Радуцький зазначає, що лікування препаратами на основі медичного канабісу потребують щонайменше 2 млн українців.

Їх використовують при лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту та ревматизму, астми, хвороб Альцгеймера та Паркінсона та багатьох інших важких захворювань. В Україні, в тому числі, такого лікування потребують пораненні та військові із ПТСР.

Депутати пропонують встановити чіткі правила вироблення та обігу канабісу в медичних цілях, як це вже зробили Франція, Німеччина, Австрія, Чехія, Данія, Велика Британія, Словаччина та інші країни.

Радуцький повідомив, що документ передбачає жорсткий контроль з боку Національної поліції над вирощуванням, виробництвом та продажем ліків на основі канабісу.

Урядовий законопроєкт № 7457 підтримує Президент Володимир Зеленський, наш Комітет, МОЗ, медичні сили ЗСУ, медики та експерти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?