В Україні будуть по-новому виписувати лікарняні
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні будуть по-новому виписувати лікарняні

В Україні будуть по-новому виписувати лікарняні
Джерело:  rbc.ua

Українцям планують спростити отримання лікарняного. У МОЗ мають намір скасувати необхідність виклику або відвідування лікаря в перший день захворювання.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

За словами представника МОЗ, на сьогоднішній день основною причиною виклику лікаря додому - це отримання офіційного лікарняного листа. Якщо спрощення процедури буде проваджено, то необхідність викликати лікаря додому відпаде.

"Ми плануємо сформувати таку систему, коли відпаде необхідність викликати лікаря в перші дні хвороби для того, щоб отримати лікарняний лист. Ці причини виклику лікаря додому ми приберемо і відкриємо дорогу для нормальних відносин лікаря і пацієнта",- пояснив Ковтонюк.

При цьому він не уточнив, яким чином буде фіксуватися факт захворювання людини, але запевнив, що нові правила будуть влаштовувати і українців, і роботодавців, і Фонд соціального страхування, який виплачує гроші за лікарняними листами, і медиків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МОЗ дали важливі рекомендації українцям щодо нової медреформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?