В Україні б'ють на сполох після вибуху у Бейруті - у чому річ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні б'ють на сполох після вибуху у Бейруті - у чому річ

В Україні б'ють на сполох після вибуху у Бейруті - у чому річ
Джерело:  interfax.com.ua

Смертельний вибух у Бейруті, який забрав життя понад 200 людей, змусив владу багатьох країн всерйоз замислитися про усі можливі заходи безпеки, аби більше не допустити подібної трагедії. Декілька днів тому офіційно стало відомо, що у "Південному" порту на Одещині зберігається близько 9,6 тонн аміачної селітри. В АМПУ заявили, що селітра у порту не становить загрози, тому що вона фасована в біг-бегах (м'які контейнери – ред.), що гарантує дотримання всіх технологічних вимог. Однак чимало українців в соціальних мережах досі б'ють на сполох та вимагають від української влади пояснень. 13 серпня з офіційною заявою виступив очільник Кабміну Денис Шмигаль - він заявив, що перші результати перевірки зберігання селітри в Україні показали, що умови відповідають стандартам. Однак підсумкові результати перевірки оголосять після 15 вересня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Глава уряду переконує, що інформація щодо порушень зберігання селітри в Україні не підтвердилась.

"Перші результати показують, що стандарти зберігання селітри в Україні – це зберігання в бігах, це спеціальні ємності. Вона зберігається не насипом, як це було в Бейруті. Є якісь терміни, коли вона злежується, що і було порушено в Ліванській Республіці. У нас ці терміни дотримуються", - заявив Денис Шмигаль.

Як відомо, очільник Кабміну наказав перевірити умови зберігання аміачної селітри в Україні після вибухів у Бейруті.

Нагадаємо, що 4 серпня у столиці Лівану Бейруті пролунали 2 потужних вибухи, внаслідок яких значна частина міста була зруйнована. Наразі повідомляється про 6 тисяч постраждалих та понад 200 загиблих. Окрім того, вказано, що 300 тисяч людей залишились без домівок. За попередньою інформацією, вибух спричинило 2,7 тонн аміачної селітри, яку зберігали у порту. Селітру конфіскували 6 років тому у судна російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Пентагон шокував новою неочікуваною заявою про вибух у Бейруті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?