Вибух у Бейруті: Пентагон шокував новою заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибух у Бейруті: Пентагон шокував новою заявою

Вибух у Бейруті: Пентагон шокував новою заявою
Джерело:  online.ua

10 серпня очільник Міністерства оборони США Марк Еспер проголомшив світ новою неочікуваною заявою - він припустив, що причиною серії потужних вибухів у Бейруті могла бути атака. Що важливо розуміти, наразі Еспер не може назвати остаточну причину вибухів. Глава Пентагону зазначає, що точна причина трагедії поки встановлюється. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання The Hill.

"Президент США Дональд Трамп цілком справедливо припустив, що це могла бути атака. Наприклад, наслідок перевезення озброєння руху "Хезболла", можливо, майстерня з виготовлення вибухівки. Хто знає? Я не думаю, що зараз хтось може точно сказати. Ми дуже ретельно вивчаємо це", - підкреслив очільник Пентагону.

За його словами, "є люди, які вважають нападом" вибух у Бейруті. Однак причини вибуху наразі не встановлені.

Варто зверунти увагу на те, що ще 7 серпня президент Лівану Мішель Аун зізнався, що однією з причин вибухів у Бейруті могло бути і зовнішнє втручання. На його думку, це могло бути залучення ракети чи бомби. Ліванський лідер наголосив, що причини вибухів ще не встановлені, однак варіант із зовнішнім втручанням його команда ігнорувати не буде.

"По-перше, як вибухонебезпечний матеріал прибув сюди і зберігався тут, по-друге, вибух був наслідком недбальства чи нещасним випадком, по-третє, чи є вірогідність зовнішнього втручання", — наголосив Мішель Аун.

Нагадаємо, що увечері 4 серпня у Бейруті стався потужний вибух у порту - вибухова хвиля пошкодила і зруйнувала тисячі будинків. Правоохоронці Лівану запевняють, що в порту стався вибух селітри. В результаті вибуху загинуло вже понад 220 осіб, більше за 5 тисяч постраждали. Надзвичайну ситуацію влада Лівану назвала катастрофою національного масштабу. Вибух у Бейруті залишив 300 тисяч людей бездомними, завдані збитки оцінюють у понад 3 мільярди доларів.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Денис Шмигаль офіційно повідомив, що Україна надасть гуманітарну допомогу Бейруту у відповідь на запит Лівану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?