В Україні чекають на візит єврокомісара з розширення ЄС - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

В Україні чекають на візит єврокомісара з розширення ЄС - що відомо

В Україні чекають на візит єврокомісара з розширення ЄС - що відомо

Новий єврокомісар з політики сусідства та розширення союзу Олівер Варгеї планує візит до України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За журналістськими відомостями, угорський політик може прибути до Києва вже наприкінці січня.

"Доброю новиною є те, що Варгеї, за даними автора цих рядків, має приїхати до Києва уже 23-24 січня, у якості одного зі своїх перших закордонних візитів, який вже анонсувала Єврокомісія", - інформує матеріал.

Джерела свідчать, що ймовірніше єврокомісар проведе особисту зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Напередодні про візит Варгеї до України заявив Пітер Вагнер, який очолює у Єврокомісії групу підтримки Києва. Він пояснив, що новий єврокомісар має нашу країну на порядку денному.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейська влада нещодавно узгодила надання Україні близько 210 мільйонів євро для підтримки освітніх програм. Зокрема, йдеться про ініціативу Еразмус+.

Проєкт принятий на довгостроковій основі, тож зазначена сума грошей виділятиметься протягом наступних 7 років - з 2021 до 2028. З 2014 до 2020 Київ вже отримав від ЄС близько 70 мільйонів на освіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?