В Україні дозволили відкрити ринки попри карантин: МОЗ назвало вимоги
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні дозволили відкрити ринки попри карантин: МОЗ назвало вимоги

В Україні дозволили відкрити ринки попри карантин: МОЗ назвало вимоги
Джерело:  online.ua

Згідно з постановою головного державного лікаря Віктора Ляшка, в Україні дозволили працювати ринкам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний документ Міністерства охорони здоров'я.

У постанові від 30 березня говориться, що ринки для роботи повинні суворо дотримуватиися усім правил в умовах карантину через COVID-19. Загалом вимог шість:

  • мати реєстрацію оператора ринку харчових продуктів;

  • обслуговувати не більше одного відвідувача на 20 квадратних метрів;

  • не допустити скорочення дистанції у 1,5 метра між покупцями;

  • забезпечити продавців засобами захисту;

  • проводити усі необхідні протиепідемічні заходи;

  • встановити торгові місця не ближче 3 метрів один від одного.

Нагадаємо, на території Ураїни оголосили 25 березня надвичайну ситуацію, обмежили роботу розважальних закладів, кафе, ресторанів, барів. Також заборонили торговлю на ринках.

Згадані вище вимоги чинні у відношенні до магазинів.

Як повідомляв ONLINE.UA, на території Грузії з вівторка, 31 березня, ввели "сухий закон" через поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Згідно з офіційними даними, рішення буде чинним весь період надзвичайного стану — до 21 квітня. Заборона торкається усіх об’єктів, які продають алкогольні напої, зокрема — пиво й вино.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?