В Україні є тисячі робочих місць - куди і які потрібні фахівці
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні є тисячі робочих місць - куди і які потрібні фахівці

В Україні є тисячі робочих місць - куди і які потрібні фахівці
Джерело:  online.ua

В Україні є 150 тисяч вакантних робочих місць з гідною зарплатою і безпечними умовами праці, які можуть зайняти українці. Фахівці і робітники потрібні в різних інфраструктурних та суміжних галузях. Зокрема, співробітників набирає "Укравтодор" для будівництва доріг і "Укрпошта". Куди і які потрібні спеціалісти та робітники, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Мінінфраструктури.

"Одне з найголовніших завдань уряду, особливо в умовах коронакризи, полягає в забезпеченні людей необхідною кількістю робочих місць з гідною оплатою та безпечними умовами праці. Близько 38 тисяч фахівців-дорожників привертає Укравтодор для поновлення українських доріг. Це дозволить створити ще близько 120 тисяч робочих місць в супутніх галузях. Понад 3 тисячі вакансій відкрито Укрпоштою. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб люди мали роботу в такий непростий час, підвищуємо безпеку праці і соціальні гарантії для наших співробітників ", - зазначив Владислав Криклій.

Чиновник підкреслив, що тільки для державного проєкту "Дороги та робота" потрібні близько 38 тисяч фахівців. А саме: асфальтобетонники, машиністи, водії, дорожні майстри та інші дорожні робітники. Вони, за твердженням Криклія, будуть забезпечені гідними зарплатами і всіма соціальними гарантіями.

Важливо додати, що кілька днів тому Кабмін повідомив, що з бюджету буде виділено понад 100 млрд гривень в дорожнє будівництво, а це дозволить створити 170 тис робочих місць. При цьому в уряді запевняють українців, що вже працюють над створенням 500 тисяч робочих місць. Правда, зарплата на такій роботі буде коливатися в межах 6-8 тисяч гривень. Але в Кабміні впевнені, що цих грошей вистачить, щоб "просто прожити". Перш за все мова йде про роботу в соціальній, комунальній та бюджетній сферах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що уряд знайшов вихід, як вирішити проблему безробіття в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?